Rabarberi mīklā ar pūdercukuru
Skābenie rabarberi lieliski sader ar mīklu, kas bagātīgi pārkaisīta ar pūdercukuru. Fritēti rabarberi vislabāk garšo tūlīt pēc izcepšanas.
15 minūtes pagatavošanai + 30 minūtes mīklas briedināšanai
4 personām
Sastāvdaļas:
400 – 500 g nomizotu rabarberu
220 g miltu
300 ml baltvīna
3 olas
1 ēdamkaroti eļļas + eļļu fritēšanai
pūdercukuru
šķipsniņu sāls
Gatavošana:
Rabarberus sagriez 5 – 6 cm lielos gabaliņos. Pagatavo mīklu: sakul vīnu ar olu dzeltenumiem, miltiem, eļļu un sāli un uz pusstundu ievieto ledusskapī. Tikmēr saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā. Dziļā pannā sakarsē pietiekami daudz eļļas. Rabarberu gabaliņus iemērc mīklā, liec karstajā eļļā un cep zeltaini brūnus. Gatavus noliec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa, un pārkaisi ar pūdercukuru.
Avots: Žurnāls Stella 2012/21