Rabarberu cepums
Rabarberu laiks ir tik īss - vien pāris mēnešu gadā.
1 st. 40 min.
6 - 8 porcijas
Sastāvdaļas:
250 ml cukura rabarberiem
1,25 l sagrieztu rabarberu
250 ml miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
65 ml cukura mīklai
sāls
75 ml auksta sviesta
125 ml auzu pārslu
150 ml piena
cukurs pārkaisīšanai, ja vēlas
Gatavošana:
1. Liek rabarberus neietaukotā divu litru ugunsdrošā traukā, uzber cukuru, samaisa.
2. Sajauc miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli. Pievieno sviestu un ar rokām jauc, līdz masa atgādina putraimus.
3. Pievieno auzu pārslas, sajauc.
4. Masai pielej pienu. Maisa, līdz šķidrums uzsūcas.
5. Liek šo masu uz rabarberiem. Pārkaisa cukuru, ja vēlas.
6. Cep līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī stundu, līdz rabarberi mīksti un sacepuma virsa brūna.
Recepte: Dienas Ēdieni