Līgo buča iekš parfē jeb Zemeņu un zefīra saldēdiens

Šim saldēdienam raksturīgs parfē pufīgums un kontrasts garšas buķetē!

FOTO: Shutterstock.com

Šim saldēdienam raksturīgs parfē pufīgums un kontrasts garšas buķetē!

1. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļu, atsevišķi sablenderē biezpienu. Samaisa visu kopā.

2. Zefīru un zemenes sagriež gabaliņos, pieliek klāt masai. Daļu zemenes atstāj mērcītei. Mērci pagatavo šādi: olas ar cukuru (nelielu daudzumu) sablenserē.

2. Paciņu želatīna uzbriedina 1/2 glāzē auksta ūdens, ūdens peldē izkausē un pielej klāt masai, samaisa.

3. Lej deserta trauciņos. Liek ledusskapī uz vairākām stundām.

4. Dekorē, kā sirds vēlas... Gatavu pasniedz ar zemeņu mērcīti.


Deserts saldumu iegūst no zefīra un zemenēm, tādēļ cukuru daudz nevajag. Sabiezē diezgan ātri, jo man bija daļa vēl sagatavota līdzņemšanai - sadējums trauciņā. To ieliku uz 40 min. saldētavā un bija jau gatavs. turējās labi, pat esot dabā! Un garšo debešķīgi. Ir raksturīgs parfē pufīgums un kontrasts garšas buķetē! Mēģiniet un nenožēlosiet! Pagatavot var ātri, apmēram 1 stundas laikā.
 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Salds krējums - 200 .gr.
  • Biezpiens - 500.gr.
  • Želatīns - 15.gr.
  • Cukurs - 100 .gr.
  • Zefīrs - 200.gr.
  • Vanilīncukurs - 1.šķipsna
  • Zemenes - 400 .gr.