Augļu pica
Augļu pica ir neatkārtojama savā vienkāršībā, un rezultāts atkarīgs no izmantotajām sastāvdaļām. Siera krēmā var iejaukt arī nedaudz mīkstā kazas siera, to var rotāt ar svaigām vīģēm un pārslacīt ar medu.
Uz picas var kārtot daudz svaigu zemeņu un tās var pārkaisīt ar muskovado cukuru. Ja vēlas, vienā reizē var izcept vairākas picu pamatnes un uzglabāt saldētavā. Tad pamatnes jebkurā brīdī var atlaidināt un pagatavot ātru un neparastu saldo ēdienu. Mīklā var iemaisīt arī pāris ēdamkarošu auzu pārslu vai sasmalcinātus lazdu riekstus.
Sastāvdaļas:
Pamatnei -
550 ml kviešu miltu
200 g sviesta
100 ml pūdercukura
Siera krēmam -
400 g krējuma siera (piem., Philadelphia, Mascarpone, rikotas vai šo sieru sajaukuma)
100 ml trekna skābā krējuma
150 ml pūdercukura
1 ēdamk. vaniļas cukura
Rotāšanai -
svaigi augļi
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 °C temperatūrai. Pagatavo kūkas pamatni: sajauc miltus un cukuru, ar pirkstu galiem ieplucina gabaliņos sagrieztu sviestu un samīca mīklu. Mīklu uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī, tad izņem un uz darba virsmas izveltnē apaļu. Veidnē ieklāj cepampapīru, virsū liek mīklu. Picas diametram jābūt aptuveni 25 cm. Cep 20-25 minūtes vai tik ilgi, līdz kūka gatava. Izceptajai kūkas pamatnei jābūt ļoti gaišai, tā nedrīkst būt zeltaini brūna. Kūku atdzesē.
Sieru saputo mīkstu un gaisīgu. Pievieno skābo krējumu un pūdercukuru, kā arī vaniļas cukuru. Ar gatavo krēmu apziež izcepto kūkas pamatni. Rotā ar svaigiem augļiem. Attēlā redzamās kūkas rotāšanai izmantoti nektarīni, svaigas zemenes un mellenes.
Avots: Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Šerilas Lindbādas grāmata Siera kūkas