Svaigu zemeņu panna cotta

"Skaistais zemeņu laiks pilnā plaukumā, vai ne? Šoreiz vēl viena ļoti vienkārša recepte vasarīgam saldajam ēdienam, kuru šogad jau esmu paspējusi pagatavot vairākas reizes. Jo tik labi šajā versijā jūt svaigo zemeņu garšu!" raksta virtuves bloga lindasvirtuve.lv autore

Zemeņu lauks, viens vienīgs zemeņu lauks... Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zemeņu lauks, viens vienīgs zemeņu lauks... Autores foto

4 personām

Sastāvdaļas:

200g gatavas zemenes, plus dažas dekorēšanai 

250g maskarpones krēms

50g smalkais baltais cukurs

4 želatīna lapas (vai 7 g birstošā želatīna)

 

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Zemenes sablendē kopā ar cukuru, līdz iegūta patiešām viendabīga masa.

Zemeņu un cukura masai pievieno maskarponi un ar putotāju kārtīgi saputo.

Aukstā ūdenī iemērc želatīna lapas un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam želatīnam piejauc dažas karotes ļoti karsta (bet nekādā gadījumā ne vāroša!, jo tas želatīns vairs nesarecēs) ūdens un maisa, līdz lapas ir izkusušas.

Izkausēto želatīnu, nepārtraukti maisot, pievieno zemeņu un maskarpones masai. Salej trauciņos un liek ledusskapī sastingt, tam būs vajadzīgas vairākas stundas.

Pirms pasniegšanas izņem no trauciņiem un dekorē ar svaigām zemenēm. Garšos labi kopā ar zemeņu sīrupu.

 

Avots: lindasvirtuve.lv