Vasaras kēksiņi
Vari izmantot papīra formiņas. Ļoti ērti - nav vajadzīgi šķīvji vai kūku dakšiņas, atliek tikai nolobīt papīru, un mutē iekšā!
24 kēksi
Gatavošana 30 minūtes
Sastāvdaļas:
200 g mīksta sviesta
150 g cukura
4 olas
230 g miltu
sīka šķipsniņa sāls
2 tējk. cepamā pulvera
miziņa no 1 apelsīna
2 ēdk. svaigas apelsīna sulas
Glazūrai:
1/2 olas baltuma
120 g pūdercukura
Gatavošana:
1. Gatavo mīklu. Saputo sviestu ar cukuru ļoti gaisīgu. Pa vienai iekul olas. Iesijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri. Pierīvē apelsīna miziņu un piespied sulu. Visu rūpīgi samaisi, lai masa būtu viendabīga.
2. Cep kēksiņus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ieklāj kēksiņu formās gatavās papīra čauliņas. Piepildi tās līdz 2/3 no tilpuma ar mīklu un cep 15 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti - iedurtam kēksa biezākajā vietā, tam jāiznāk ārā sausam un tīram. Noliec uz restītēm lai atdziest.
3. Taisi glazūru. Piecas minūtes kul olas baltumu ar pūdercukuru. Pārzied kēksiņus. Vari tos izrotāt ar sukāžu gabaliņiem, košām konfektītēm, ogām, augļiem vai ko citu priecīgi krāsainu.
Avots: Žurnāls Labu Apetīti 2008/5