Vasaras kēksiņi

Vari izmantot papīra formiņas. Ļoti ērti - nav vajadzīgi šķīvji vai kūku dakšiņas, atliek tikai nolobīt papīru, un mutē iekšā!

Dekorē kēksiņus ar ogām un augliem! Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dekorē kēksiņus ar ogām un augliem! Foto: Imants Ķīkulis

 24 kēksi

Gatavošana 30 minūtes

 

Sastāvdaļas:

200 g mīksta sviesta

150 g cukura

4 olas

230 g miltu

sīka šķipsniņa sāls

2 tējk. cepamā pulvera

miziņa no 1 apelsīna

2 ēdk. svaigas apelsīna sulas

Reklāma
Reklāma

 

Glazūrai:

1/2 olas baltuma

120 g pūdercukura

 

Gatavošana:

1. Gatavo mīklu. Saputo sviestu ar cukuru ļoti gaisīgu. Pa vienai iekul olas. Iesijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri. Pierīvē apelsīna miziņu un piespied sulu. Visu rūpīgi samaisi, lai masa būtu viendabīga.

2. Cep kēksiņus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ieklāj kēksiņu formās gatavās papīra čauliņas. Piepildi tās līdz 2/3 no tilpuma ar mīklu un cep 15 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti - iedurtam kēksa biezākajā vietā, tam jāiznāk ārā sausam un tīram. Noliec uz restītēm lai atdziest.

3. Taisi glazūru. Piecas minūtes kul olas baltumu ar pūdercukuru. Pārzied kēksiņus. Vari tos izrotāt ar sukāžu gabaliņiem, košām konfektītēm, ogām, augļiem vai ko citu priecīgi krāsainu.

 

  Avots: Žurnāls Labu Apetīti 2008/5

 

Sastāvdaļas