Mājās gatavota rikota
Ir aizraujoši savām rokām pagatavot rikotu (biezpiena sieru), un tas nepavisam nav sarežģīti. Būs nepieciešams arī termometrs, lai pārbaudītu siera temperatūru.
Recepte paredzēta 500 g siera pagatavošanai.
Sastāvdaļas:
2 1/2 / piena
220 ml trekna saldā krējuma
3 ēdamk. svaigi spiestas citrona sulas
1/2 tējk. sāls
Gatavošana:
Lielā katlā sajauc pienu,krējumu un citrona sulu.Termometru piestiprina pie katla malas. Piena maisījumu lēni silda, līdz tas sasniedzis 95 °C temperatūru. Tad katlu noņem no uguns un maisījumu atdzesē 15 minūtes.
Virs bļodas novieto smalku sietiņu, kurā uzmanīgi ar karoti iecilā siera masu.
Aptuveni 1 stundu siera masu atstāj sietā un nekustina, līdz notecējis šķidrums. Tad to liek bļodā un pievieno sāli. Rikotu var uzglabāt ledusskapī 3 dienas.
Avots: Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Šerilas Lindbādas grāmata Siera kūkas