Šokolādes mafini ar krējuma siera pildījumu
Mafinus ieteicams pasniegt uzreiz, tiklīdz tie izņemti no cepeškrāsns. Mafinus nevajadzētu pārcept
Cepot mafinus, var izmantot arī silikona, nevis papīra veidnītes. Ir jauki pārsteigt viesus, cienājot tos ar pašceptiem mafiniem, kas pildīti ar krējuma sieru.
Cepšanai var izmantot arī ierastās metāla veidnītes. Siera pildījumu liek uz mīklas un tad cep. Rezultāts ir nedaudz iesprēgājuši šokolādes mafini.
Sastāvdaļas:
12 šokolādes mafinu mīklai
350 ml kviešu miltu
125 ml kakao
1 tējk. cepampulvera
1/4 tējk. sāls
125 g sviesta
250 ml brūnā vai muskovado cukura
2 olas
150 ml piena
Pildījumam
300 g krējuma siera (piem., Philadelphia, Mascarpone)
75 ml pūdercukura
1 ola
1 tējk. vaniļas cukura
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C temperatūrai. Lielā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot cukuru, un noliek malā. Sviestu ar cukuru saputo irdenu ar elektrisko putotāju, tad pa vienai pievieno olas. Masā iemaisa sausās sastāvdaļas, pielej pienu un rūpīgi samaisa.
Gatavo pildījumu: krējuma sieru saputo mīkstu un gaisīgu, pievieno cukuru, olas, vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
Veidnītes nedaudz ieziež ar sviestu un līdz pusei piepilda ar šokolādes mīklu. Siera krēmu iepilda maisiņā, kuram nogriež galu, vai speciālā kulinārijas šļircē, un katrā mafinā iepilda aptuveni 2 ēdamkarotes siera krēma. Beidzot pildīt krēmu, šļirci paceļ uz augšu, lai pildījums paliktu mafinu virspusē. Pildītos mafinus cep 25 minūtes.
Mafinus ieteicams pasniegt uzreiz, tiklīdz tie izņemti no cepeškrāsns. Mafinus nevajadzētu pārcept.
Avots: Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Šerilas Lindbādas grāmata Siera kūkas