Jābrauc lācenēs! Recepte lāceņu ķīselim
Šis ir gardēža sapnis!
Skaistākās ogas nevāra - tās iemaisīsi jau gatavā saldēdienā.
Ķīselim nav ieteicams izmantot bālas, negatavas ogas, jo
tad ķīselis būs rūgts.
1. Ogas caur sietu izberž katlā (sēkliņas paliek sietā). Biezenim
ūdeni pielej caur sietu, lai tiktu izmantota visa garša.
2. Pievieno cukuru un kartupeļu cieti. Ķīseli, nepārtraukti
maisot, uzvāra.
3. Kad tas sabiezējis un uzmet burbuli, katlu noceļ no plīts.
Ķīselī ieber veselās ogas un lej to skaistā traukā, lai
atdziest. 4. Pārkaisa nedaudz cukura, lai ķīselim neveidotos
plēvīte. Lāceņu ķīselis ar biezu putukrējumu ir liels gardums un
smalks svētku deserts!
LABU APETĪTI!
Sastāvdaļas
- Lācenes - 500.g
- Ūdens - 800.g
- Cukurs.pēc garšas
- Kartupeļu ciete - 3 .ēd.k.