Jābrauc lācenēs! Recepte lāceņu ķīselim

Šis ir gardēža sapnis!

Skaistākās ogas nevajag vārīt - tās dzērienā iemaisa veselas. Foto no www.flickriver.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skaistākās ogas nevajag vārīt - tās dzērienā iemaisa veselas. Foto no www.flickriver.com


Skaistākās ogas nevāra - tās iemaisīsi jau gatavā saldēdienā. Ķīselim nav ieteicams izmantot bālas, negatavas ogas, jo tad ķīselis būs rūgts.
1. Ogas caur sietu izberž katlā (sēkliņas paliek sietā). Biezenim ūdeni pielej caur sietu, lai tiktu izmantota visa garša.

2. Pievieno cukuru un kartupeļu cieti. Ķīseli, nepārtraukti maisot, uzvāra.
3. Kad tas sabiezējis un uzmet burbuli, katlu noceļ no plīts. Ķīselī ieber veselās ogas un lej to skaistā traukā, lai atdziest. 4. Pārkaisa nedaudz cukura, lai ķīselim neveidotos plēvīte. Lāceņu ķīselis ar biezu putukrējumu ir liels gardums un smalks svētku deserts!


LABU APETĪTI!
                              

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Lācenes - 500.g
  • Ūdens - 800.g
  • Cukurs.pēc garšas
  • Kartupeļu ciete - 3 .ēd.k.