Šokolādes siera kūka
Kūka no svaigā siera, biezpiena, šokolādes, manna, kukurūzas miltiem, tīrkultūras.
Sastāvdaļas:
1 vidēja lieluma burkāns
1 citrona mziņa
50g šokolāde
50g sviests
50g biezpiens
1/2 glāze tīrkultūra (bezpiedevu jogurts, skābais krējums vai kefīrs)
1/2 paciņa Kāruma svaigā siera (klasiskais)
1 glāze manna
4 ēd.k cukurs
4 ēd.k kukurūzas milti
1/2 tēj.k soda
Pagatavošana:
Mannā aplejam ar kefīru izmaisām. Uz smalkās rīves sarīvējam burkānu un iemaisām mannā - kefīra maisījumā.
Svaigo sieru saputojam ar cukuru, pievienojam biezpienu, izkausētu, atdzesētu šokolādi sajauktu ar sviestu. Visu saputojam.
Savienojam abus maisījumus un saputojam, pievienojam kukurūzas miltus sajauktus ar sodu, vēl saputojam, lai viss vienmērīgs.
Lejam ietaukotā cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 30-40 minūtes. Cepšanas laiks atkarīgs, cik biezā kārtā ir mīkla (atkarīgs no cepamtrauka izmēra)
Gatavo kūku atdzesējam cepamtraukā un tikai tad izņemam, un sagriežam, jo silta kūka ir mīksta, trausla, atdziestot tā labi tur savu formu, viegli izņemt un sagriezt.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija