Siera - kukurūzas cepumi
No cepumu mīklas var veidot dāžādas formiņas
Sastāvdaļas:
100 g svaigais siers
100 g sviests vai margarīns
50 grami rīvēts puscietais siers (Krievijas,holandes,tāda tipa)
Kukurūzas milti pēc vajadzības (ap 2-3 glāzes)
1 ola
1 tēj.k Sāls vai 3 ēd.k cukurs pēc vēlēšanās,jo cepumus var gatavot kā saldus tā sāļus
Pagatavošana:
Sviestu sagriežam mazos gabalinos un sakapājam iesākumā ar 1 glāzi miltiem. Pievienojam svaigo sieru, olas dzeltenumu un ar rokām sajaucam. Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu puscieto sieru, sāli vai cukuru un beram klāt pārējos miltus, ne visus uzreiz.
Mīcam mīklu.Mīklai jāsanāk maigai,mīkstai,bet tai nav jālīp pie rokām.
Saveļam mīklu un ieliekam maisiņā, paturam 1 stundu ledusskapī.
Gatavo mīklu izrullējam cik biezu vēlamies. Mīklu iesaku rullēt uz cepamā papīra gabala, lai nav jāber uz tās miltus, lai var izruulēt bez problēmām. Izspiežam cepumus. Apsmērējam ar viegli sakultu olas baltumu.
Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.
Cepumu formu var veidot kādu vēlas.
Es gan spiedu aplīšus ar glāzi, gan pēc tam tos sarullēju rullīšos ko apviļāju cukurā.
Gan arī izveidoju zaķīšus.
Cepumi sanāk maigi drupeni ar interesantu siera garšu.
Un, protams, ka arī šajā reizē ar tiem zaķīšiem centos priekš dēla.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija