Glazēti biezpiena sieriņi. Gatavojam paši!
Pagatavosim glazētus biezpiena sieriņus ar cepumu garšu! Ļoti vienkārši un gardi.
Sastāvdaļas:
- Mīļākie cepumi vai arī tādi, kas ir pa rokai. Receptē izmantota 1/2 paciņa “Selgas” cepumu
- Biezpiens, kas šķiet visgardākais. Receptē izmantots vājpiena, graudains, mitrs ap 150–200 g
- Šokolāde glazēšanai 100 g
Var arī pievienot svaigo sieru vai kausēto klasisko sieru, vai iebiezināto pienu gan vārītu, gan nevārītu. Receptē izmantota viena ēd. k. vārīta iebiezinātā piena.
Pagatavošana
- Cepumu un biezpiena daudzums ir aptuvens, jo sausāks biezpiens, jo mazāk vajadzēs cepumus un otrādi.
- Cepumus sablendē drupačās.
- Ja biezpiens ir graudains, tad to arī sablendē krēmīgā masā.
- Biezpienam pievieno iebiezināto pienu, tad cepumu drupačas. Visu samaisa. Masai jāsanāk ļoti biezai. Ja nepieciešams, pievieno vēl cepumus.
- Visu liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
- Pēc tam veido sieriņiem formu pēc vēlmēm. Biezpiena sieriņu masa ir bieza un nelīp pie rokām, viegli ar to strādāt.
- Izkausē šokolādi.
- Apviļā katru sieriņu šokolādē, liek uz folija un tad saldētavā uz 10 minūtēm, lai sacietē šokolāde.
- Vēl nesacietējušo šokolādi var apbērt ar krāsainiem graudiņiem.
Ja mājās ir rieksti, žāvēti augļi, marmelāde vai kas cits, arī droši var likt klāt biezpiena masai, un iegūsi citas garšas sieriņus.