Ābolu kraukšķis
Kanādas rudens ar kļavu sīrupa garšu
1 stunda, 15 minūtes
6 -7 porcijas
Sastāvdaļas:
• 4 palieli āboli, nomizoti, serdes izņemtas, sagriezti gabaliņos
• 1/2 citrona sula, svaigi izspiesta
• 3/4 krūzes brūnā cukura
• 1 tējk. kļavu sīrupa
• 1/2 krūzes auzu pārslu
• 1/2 krūzes kviešu miltu
• 70-100 g mīksta sviesta
• šķipsna sāls
• 1/2 tējk. kanēļa
• 3/4 tējk. rīvēta muskatrieksta
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.Tajā ieliek un sakarsē cepampannu (20x20 cm).
2. Saber pannā gabaliņos sagrieztos ābolus.
3. Bļodā sajauc auzu pārslas, miltus un cukuru. Citā bļodā samaisa citrona sulu, sviestu, kļavu sīrupu un garšvielas.
4. Šķidrās sastāvdaļas pievieno sausajam maisījumam. Visu rūpīgi sajauc.
5. Uzdrupina (maisījums drīzāk ir drupens, nevis mīklveida) miltu maisījumu āboliem.
6. Liek cepampannu cepeškrāsnī un cep 190 grādos kādu pusstundu, līdz kraukšķim veidojas zeltaini brūna virsiņa.
Recepte: Dienas Ēdieni