Elzasas ābolu pīrāgs
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru
6-8 personām
Gatavošana 1 stunda
Sastāvdaļas:
250 g miltu
125 g auksta sviesta
25 g cukura
šķipsna sāls
50 ml auksta ūdens
Pildījumam:
1 kg ābolu
25 g cukura
Krēmam:
3 olas
75 g cukura
100 ml salda krējuma
pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
1. Gatavo mīklu. Miltos iekapā sviestu, iemaisi cukuru un sāli. Kad miltu un sviesta maisījums atgādina maizes drupatas, pielej ūdeni un samīci viendabīgu. Mīklu izrullē un ieklāj formā ar izceļamu apakšu. Kamēr sagatavo ābolus, ieliec to ledusskapī.
2. Sagatavo ābolus. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ābolus nomizo, pārgriez uz pusēm un izņem serdi. No apaļās puses vairākās vietās iegriez. Liec tos formā uz mīklas un cep 20 minūtes.
3. Gatavo krēmu. Sakul olas ar cukuru un pievieno krējumu. Kad āboli gandrīz mīksti, lej tiem pāri olu maisījumu un cep vēl 20 minūtes. Pirms pasniegšanas vari pārkaisīt ar pūdercukuru.
Avots: žurnāls Labu Apetīti