Persiku kūka

Kad kūka gatava, ņem ārā un uzreiz, apgriežot otrādi, liec uz šķīvja. Ja vēlies, vari uzkaisīt nedaudz pūdercukura. 

Foto: žurnāls Labu Apetīti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: žurnāls Labu Apetīti

6 personām

Gatavošana 1 stunda

 

Sastāvdaļas:

Mīklai:

125 ml skābā krējuma

350 g kviešu bīdeļmiltu

50 g pilngraudu miltu

125 g sviesta

 

Virskārtai:

4 persiki, pārgriezti uz pusēm, kauliņi izņemti

Reklāma
Reklāma

100 g sviesta

150 g pūdercukura

 

Gatavošana:

1. Gatavo mīklu. Sajauc sviestu ar miltiem, līdz veidojas rīvmaizes konsistence. Pievieno skābo krējumu un samīci. Vajadzības gadījumā pieber vēl miltus. 

2. Kārto kūku pannā. Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem. Iezied cepamo pannu ar sviestu un vienmērīgi izkaisi ar cukuru. Kārto tajā persiku pusītes ar griezumu uz augšu. Izrullē mīklu nedaudz lielāku nekā pannas diametrs un klāj virsū persikiem. Lieko nogriez un maliņas viegli pielipini pannai. 

3. Cep kūku. Liec pannu uz plīts (uz vidējas uguns) un cep aptuveni 15-20 minūtes, kamēr masa burbuļo. Tad liec pannu cepeškrāsnī un cep vēl aptuveni tikpat ilgi, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

4. Pasniedz. Kad kūka gatava, ņem ārā un uzreiz, apgriežot otrādi, liec uz šķīvja. Ja vēlies, vari uzkaisīt nedaudz pūdercukura. 

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti!

 

Sastāvdaļas