Persiku kūka
Kad kūka gatava, ņem ārā un uzreiz, apgriežot otrādi, liec uz šķīvja. Ja vēlies, vari uzkaisīt nedaudz pūdercukura.
6 personām
Gatavošana 1 stunda
Sastāvdaļas:
Mīklai:
125 ml skābā krējuma
350 g kviešu bīdeļmiltu
50 g pilngraudu miltu
125 g sviesta
Virskārtai:
4 persiki, pārgriezti uz pusēm, kauliņi izņemti
100 g sviesta
150 g pūdercukura
Gatavošana:
1. Gatavo mīklu. Sajauc sviestu ar miltiem, līdz veidojas rīvmaizes konsistence. Pievieno skābo krējumu un samīci. Vajadzības gadījumā pieber vēl miltus.
2. Kārto kūku pannā. Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem. Iezied cepamo pannu ar sviestu un vienmērīgi izkaisi ar cukuru. Kārto tajā persiku pusītes ar griezumu uz augšu. Izrullē mīklu nedaudz lielāku nekā pannas diametrs un klāj virsū persikiem. Lieko nogriez un maliņas viegli pielipini pannai.
3. Cep kūku. Liec pannu uz plīts (uz vidējas uguns) un cep aptuveni 15-20 minūtes, kamēr masa burbuļo. Tad liec pannu cepeškrāsnī un cep vēl aptuveni tikpat ilgi, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
4. Pasniedz. Kad kūka gatava, ņem ārā un uzreiz, apgriežot otrādi, liec uz šķīvja. Ja vēlies, vari uzkaisīt nedaudz pūdercukura.
Avots: žurnāls Labu Apetīti!