Sviesta cepumi ar rīsu miltiem
Rīsu milti piešķir cepumiem īpatnēju kraukšķīgumu, bet, ja nu nav pie rokas, vari tos aizstāt ar mannu vai maltām mandelēm.
24 cepumi
Gatavošana 1 stunda
Sastāvdaļas:
130 g mīksta sviesta
50 g cukura plus 2 ēdk. pārkaisīšanai
40 g rīsu miltu
200 g miltu
Gatavošana:
1. Gatavo mīklu. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Saputo sviestu ar cukuru. Sasijā kopā miltus un iemīci sviestā.
2. Cep gatavus. Izrullē mīklu uz cepamā papīra apmēram 5 mm biezumā. Cep 45 minūtes, līdz cepums ir viegli zeltains. Izņem no krāsns, vēl karstu pārkaisi ar cukuru un sagriez 24 garenos gabaliņos.
Avots: žurnāls Labu Apetīti