Dzērveņu kēksiņi ar rozmarīnu un pekanriekstiem. Kēksiņš, kas garšos pieaugušajiem!
Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska vitamīniem pilnā kēksiņa recepte.
12 gabali
Sastāvdaļas:
• Pilngraudu kviešu milti - 2 krūzes
• Olas - 1 gab.
• Pūdercukurs - 1 krūze
• Cepamais pulveris - 1 ēd.k.
• Smalkā sāls - ½ tējk.
• Apelsīns - 1 gab.
• Piens - ½ glāze
• Izkausēts sviests - 2 ēd.k.
• Sasmalcināts rozmarīns - 2 ēd.k.
• Svaigas dzērvenes - 1 ½ glāze
• Sasmalcināti pekanrieksti - ½ glāze
• Pagatavošana:
• Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
• Miltus, cepamo pulveri, sāli un pūdercukuru izsijā caur sietu vismaz divas reizes.
• Sakul olas un pievieno apelsīna miziņu un sulu, siltu pienu un izkausētu sviestu.
• Sajauc sauso maisījumu ar olu masu un pievieno dzērvenes, rozmarīnu, kā arī pekanriekstus (vai arī jebkurus citus riekstus pēc izvēles)
• Pildi masu kēksu formiņās (droši vari pildīt trauciņus līdz augšai, jo kēksiņu tilpums nepalielināsies).
• Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.