Dzērveņu kēksiņi ar rozmarīnu un pekanriekstiem. Kēksiņš, kas garšos pieaugušajiem!

 Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska vitamīniem pilnā kēksiņa recepte.

Dzērvenes ir bagātas ar C vitamīnu.

FOTO: Shutterstock.com

Dzērvenes ir bagātas ar C vitamīnu.

12 gabali

Sastāvdaļas:

• Pilngraudu kviešu milti - 2 krūzes

• Olas - 1 gab.

• Pūdercukurs - 1 krūze

• Cepamais pulveris - 1 ēd.k.

• Smalkā sāls - ½ tējk.

• Apelsīns - 1 gab. 

• Piens - ½ glāze

• Izkausēts sviests - 2 ēd.k. 

• Sasmalcināts rozmarīns - 2 ēd.k. 

• Svaigas dzērvenes - 1 ½ glāze

Reklāma
Reklāma

• Sasmalcināti pekanrieksti - ½ glāze 

 

• Pagatavošana:

• Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 

• Miltus, cepamo pulveri, sāli un pūdercukuru izsijā caur sietu vismaz divas reizes. 

• Sakul olas un pievieno apelsīna miziņu un sulu, siltu pienu un izkausētu sviestu. 

• Sajauc sauso maisījumu ar olu masu un pievieno dzērvenes, rozmarīnu, kā arī pekanriekstus (vai arī jebkurus citus riekstus pēc izvēles)

• Pildi masu kēksu formiņās (droši vari pildīt trauciņus līdz augšai, jo kēksiņu tilpums nepalielināsies).

• Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

 

Sastāvdaļas