Ķiršu un vieglās rupjmaizes sacepums
Viegli un veselīgi.
4 personām
Gatavošana 30 minūtes
Sastāvdaļas:
2 vieglās rupjmaizes šķēles
1 ēdk. sviesta
1 ēdk. cukura
200 g ķiršu
1 ēdk. Rīgas melnā balzama
piens pasniegšanai
Gatavošana:
1. Sadrupini un apcep maizi. Sadrupini maizes šķēļu mīkstumu (garozas izkaltē un pataupi, piemēram, okroškai). Uzkarsē pannu, izkausē sviestu, ieber maizes drupačas un pārkaisi ar cukuru. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz viss sviests iesūcies drupačās.
2. Kārto sacepumu formiņās. Mazas cepamās formiņas iezied ar sviestu, pieber līdz pusei ar drupačām, saliec ķiršus un pārkaisi ar drupačām. Pārrrasini ar Rīgas melno balzamu.
3. Cep sacepumu. Liec formiņas līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, kamēr ķirši maina krāsu. Sacepumu pasniedz karstu ar glāzi piena.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti