Biezpienkūka ''Kārums'' ar šokolādes glazūru

Kūkas pamatā cepumi un biezpiens.

Biezpienmaizi pārlej ar glazūru. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biezpienmaizi pārlej ar glazūru. Autores foto

Sasmalcinātus cepumus sajauc ar mīkstu sviestu. Cepamtrauku izklāj ar ietaukotu cepampapīru. Cepumus izliek pa visu trauku.

Biezpienu ar olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru, miltiem un cukuru sastrādā masā, beigās iecilā saputotus olu baltumus. Masu liek uz cepumu kārtas, nolīdzina. Cep 170 grādos, līdz virsiņa brūna.

Ūdeni sasilda, pieliek šokolādi, sviestu un pūdercukuru, kausē ūdens peldē. Gatavo biezpienmaizi pārlej ar glazūru, atdzesē.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 500.gr
  • Sviests - 100.gr
  • Cepumi - 200.gr
  • Melnā šokolāde - 100.gr
  • Olas - 4 .gab
  • Cukurs - 1.glāze
  • Milti - 2 .ēd.k.
  • Ūdens - 3 .ēd.k.
  • Sviests - 2.ēd.k.
  • Pūdercukurs - 2.ēd.k.
  • Vaniļas cukurs