Gardie marcipāna cepumi

Šie tiešām ir cepumi, ko cept un cept. Ļoti garšīgi!

Foto: Anda Asere, žurnāls Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Anda Asere, žurnāls Dienas ēdieni

Sastāvdaļas:

• 200 g sviesta

• 200 g cukura

• 1 ola

• 250 g marcipāna (Stockmann 350 g ap Ls 3)

• 350 g miltu

• pustējkarote cepamā pulvera

• pustējkarote sodas

• šķipsniņa sāls

• 100 g dekoratīvā cukura

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Sviestu pāris stundu patur istabas temperatūrā, lai tas ir mīksts.

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3. Sviestu samīca ar cukuru, pievieno marcipānu. Sākumā ir pagrūti mīcīt, bet tas ir tā vērts.

4. Pievieno viegli sakultu olu.

5. Pieber miltus, cepamo pulveri, sodu un drusku sāls. Masai jābūt tādai, lai ar tējkaroti varētu atdalīt mīklas piciņas, savelt bumbiņā, pamērcēt cukura graudos un uzlikt uz pannas, kas izklāte ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu.

6. Mīklas piciņas cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes, plāti liekot uz

augšējā plaukta. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no tā, cik brūni cepumi garšo.

 

Gatavo ēdienu blogere Anda Asere

Recepte: žurnāls Dienas ēdieni

 

Sastāvdaļas