Mafini ar ābolu gabaliņiem un kefīru
Vienkārša mafinu recepte.
45 minūtes, 45 mafini
Sastāvdaļas:
200 ml cukura
2 āboli, nomizoti, sagriezti kubiņos
3 ēd. k. augu eļļas (ne olīvu)
50 ml paniņu vai kefīra
3 olas
1 tējk. vaniļas ekstrakta
450 ml miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sodas
1/2 tējk. malta kanēļa
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Sajauc 300 ml miltu ar cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli.
- Sajauc sagrieztos ābolus ar atlikušajiem 150 ml miltiem.
- Sakuļ cukuru un eļļu, pievieno paniņas vai kefīru, olas un vaniļu.
- Pievieno ar garšvielām sajauktos miltus.
- Mīklā iemaisa ābolus.
- Sadala 12 mafinu formās.
- Cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.
- Atdzesē 10 minūtes, izņem no formām.