Šokolādes desa. Īpaša recepte!

Izņem no ledusskapja aptuveni 30 minūtes pirms pasniegšanas, lai atraisās aromāti un var glīti sagriezt. 

Recepte visiem, kas dievina šokolādi.

FOTO: Shutterstock.com

Recepte visiem, kas dievina šokolādi.

20 gabali

Gatavo: 25 minūtes + 6 stundas stindzināšanai

 

Sastāvdaļas:

250 g šokolādes

100 g sviesta

100 g grauzdētu lazdu riekstu, smalki sasmalcinātu

100 g mandeļu, smalki sasmalcinātu

100 g cepumu, smalki sasmalcinātu

100 g žāvētu melleņu

Reklāma
Reklāma

50 g sīki sasmalcinātu vai sablendētu cepumu desas apviļāšanai

 

Gatavošana:

1. Sagatavo produktus. Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē. Sajauc ar cepumiem, riekstiem un mellenēm. Liec uz aptuveni divām stundām ledusskapī, līdz no masas var izveltnēt desu. 

2. Veido desu. Liec masu uz cepampapīra un izveido desu. Uz cita cepamā papīra izbārsti smalki sadrupinātos cepumus, apviļā desu cepumu drumstalās un ietin tajā pašā papīrā. Tad ietin folijā un liec ledusskapī uz četrām stundām. Izņem no ledusskapja aptuveni 30 minūtes pirms pasniegšanas, lai atraisās aromāti un var glīti sagriezt. 

 

Recepte: žurnāls Labu Apetīti

 

Sastāvdaļas