Šokolādes desa. Īpaša recepte!
Izņem no ledusskapja aptuveni 30 minūtes pirms pasniegšanas, lai atraisās aromāti un var glīti sagriezt.
20 gabali
Gatavo: 25 minūtes + 6 stundas stindzināšanai
Sastāvdaļas:
250 g šokolādes
100 g sviesta
100 g grauzdētu lazdu riekstu, smalki sasmalcinātu
100 g mandeļu, smalki sasmalcinātu
100 g cepumu, smalki sasmalcinātu
100 g žāvētu melleņu
50 g sīki sasmalcinātu vai sablendētu cepumu desas apviļāšanai
Gatavošana:
1. Sagatavo produktus. Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē. Sajauc ar cepumiem, riekstiem un mellenēm. Liec uz aptuveni divām stundām ledusskapī, līdz no masas var izveltnēt desu.
2. Veido desu. Liec masu uz cepampapīra un izveido desu. Uz cita cepamā papīra izbārsti smalki sadrupinātos cepumus, apviļā desu cepumu drumstalās un ietin tajā pašā papīrā. Tad ietin folijā un liec ledusskapī uz četrām stundām. Izņem no ledusskapja aptuveni 30 minūtes pirms pasniegšanas, lai atraisās aromāti un var glīti sagriezt.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti