Karamelizēti mandarīni ar ziemas ogām, piparmētru un vaniļas saldējumu
Iesakām iesaistīties visai ģimenei un kopīgi radīt īpaši izsmalcinātu svētku mielastu.
1 porcija
Sastāvdaļas:
mandarīni 0,1kg
cukurs 0,02kg
mandarīnu liķieris 0,02l
sviests
dzērvenes vai brūklenes 0,05kg
piparmētra 0,005kg
vaniļas saldējums 0,05kg
Pagatavošana:
Karamelei – cukuru izkausē, pielej alkoholu un ieputo sviestu. Mandarīnu nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Piparmētru smalki sakapā un samaisa ar rudenī salasītām ogām. Garšai var piebērt nedaudz cukura. Mandarīnus karamelizē karamelē un liek uz šķīvja ar ogām un saldējumu.
Recepte: Zivju restorāna „Le Dome” šefpavārs Salvis Putāns