Melnās šokolādes trifeles. Recepte Valentīndienas svinībām
Kas gan būtu svētku maltīte bez grēcīgi salda fināla.
25 gabali
Gatavo: 1,5 stundas + 8 stundas dzesēšanai
Nepieciešams:
300 g melnās šokolādes
150 ml saldā krējuma
2 ēdk. apelsīnu liķiera
rotāšanai (pēc izvēles) melnā šokolāde, kakao, baltā šokolāde, piena šokolāde
Gatavo:
1. Gatavo trifeļu masu. Ļoti smalki salauz šokolādes gabaliņus un liec traukā. Uzkarsē saldo krējumu un pārlej šokolādei, mirkli ļauj pakust, tad maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Pielej liķieri un vēlreiz izmaisi.
2. Atdzesē un veido trifeles. Liec trauku ledusskapī uz aptuveni divām stundām, līdz masa ir tik cieta, ka no tās var veidot bumbiņas. Izveido 25 vienādas trifeles un uz kādām divām stundām ieliec ledusskapī.
3. Rotā. Pēc tam, ja vēlies, trifeles vari iemērkt kausētā melnā, baltā vai piena šokolādē vai apviļāt kakao, vai samaltos riekstos. Tad vēlreiz liec ledusskapī uz aptuveni četrām stundām.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti