Mazie mafini ar zapti. Gatavo kopā ar bērnu!

Tie ir maziņi, garšīgi un viegli pagatavojami. Bērniem tos patīk gan cept, gan ēst.

Kā piebeigt omes zaptes krājumus? Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā piebeigt omes zaptes krājumus? Foto: Rojs Maizītis

Māca un rāda Ričards Pētersons (6 gadi) un viņa māmiņa Inese Vīcupa, restorāna vadītāja.

Sastāvdaļas:

1 glāze omes zaptes

1 glāze miltu

4/5 glāzes kefīra (vai jogurta, vai skābā krējuma)

2 olas

3 ēdk. ar kaudzi cukura

1 paciņa vaniļas cukura

1 tējk. sodas

1 tāfelīte šokolādes

ja vēlies – rozīnes, rieksti, banāni, pēc garšas 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

* Inese: “Šo kēksiņu cepšanai es izmantoju silikona formiņas maziem kēksiņiem (vai lielām konfektēm). Tā, lai bērnam kēksiņš būtu apēdams vienā vai divos kumosos. Un sīkajiem jau patīk mazas lietiņas…”

 

* Mēs kēksiņiem pievienojam gan rozīnes (es tās vispirms izmērcēju alkoholā – garša ir labāka, bet no grādiem nav jābaidās – tie cepoties izgaros!), gan drupinātus riekstus, bet reizēm – banānus. 

* Kēksiņu mīklas pagatavošana ir vienkārša: visas sastāvdaļas, izņemot šokolādi, sajauc vienmērīgā masā un liek cepamformās, šauj līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10–15 minūtes. Izņem no krāsns. 

* Kamēr kēksiņi dziest, ūdens peldē izkausē šokolādi. Gardēži noteikti pieprasīs tumšo, ar 70% kakao, bet šai misijai der arī vienkāršās – kas nu mājās ir. Kad kēksiņi ir atdzisuši, Ričards iegremdē to cepurītes karstajā šokolādē un liek, lai dziest un šokolāde sacietē. Lai labi garšo!

 

Recepte no žurnāla 100 labi padomi 2012/aprīlis

 

Sastāvdaļas