Paša gatavots ingvera sīrups
Ingvera sīrups lieti noder ziemas rītiem – izņem burciņu no ledusskapja un divas tējkarotes pievieno tējai vai citronūdenim. Uzmundrinās un palīdzēs atvairīt vīrusus.
Sastāvdaļas:
400 g ingvera, nomizota un sagriezta mazos gabaliņos
300 g cukura
300 ml ūdens
5 kanēļas standziņas
1 tējk. krustnagliņu
daži zvaigžņu anīsa ziedi un kardamona pogaļas
1 apelsīns, tikai miziņa
1 citrons, tikai sula
Gatavošana:
Lej ūdeni kastrolī ar biezu dibenu, ieber cukuru (daļu vari aizstāt ar brūno), uzvāri un tad verdošajā sīrupā saber ingveru un garšvielas, apmaisi un vāri 10 minūtes. Lej nelielās sterilās burciņās, atdzesē un liec ledusskapī. Aukstumā tā glabāsies aptuveni nedēļu.
Pusdienotāju klubiņa yummy vadītājas Daigas Klipas ideja
Avots: žurnāls 100 labi padomi 2012/12