Paša gatavots ingvera sīrups

Ingvera sīrups lieti noder ziemas rītiem – izņem burciņu no ledusskapja un divas tējkarotes pievieno tējai vai citronūdenim. Uzmundrinās un palīdzēs atvairīt vīrusus. 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

400 g ingvera, nomizota un sagriezta mazos gabaliņos

300 g cukura

300 ml ūdens

5 kanēļas standziņas

1 tējk. krustnagliņu

daži zvaigžņu anīsa ziedi un kardamona pogaļas

1 apelsīns, tikai miziņa

1 citrons, tikai sula 

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Lej ūdeni kastrolī ar biezu dibenu, ieber cukuru (daļu vari aizstāt ar brūno), uzvāri un tad verdošajā sīrupā saber ingveru un garšvielas, apmaisi un vāri 10 minūtes. Lej nelielās sterilās burciņās, atdzesē un liec ledusskapī. Aukstumā tā glabāsies aptuveni nedēļu.

 

Pusdienotāju klubiņa yummy vadītājas Daigas Klipas ideja

Avots: žurnāls 100 labi padomi 2012/12

 

Sastāvdaļas