Fadžs (fudge - burvīgs šokolādes našķis!)
Šokolādes kārums svētku reizei.
20 gabali
Gatavo: 20 minūtes + 4 stundas atdzesēšanai
Nepieciešams:
395 g iebiezinātā piena
400 g šokolādes
100 g valriekstu
50 g sviesta
60 ml ruma
Gatavo:
1. Gatavo fadžu. Izklāj 20x20 cm veidni ar cepamo papīru. Iebiezināto pienu, sviestu un šokolādi liec traukā un karsē ūdens peldē (tā, lai trauks neskaras klāt ūdenim), kamēr masa ir viendabīga. Piemaisi rumu un riekstus. Lej masu veidnē un nolīdzini virsu.
2. Atdzesē un pasniedz. Atdzesē 30 minūtes istabas temperatūrā, tad liec ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai pat uz nakti. Pasniedzot sagriez gabaliņos.
Recepte: žurnāls Labu apetīti!