Klasiskā maizes zupa
Klasisks, vienkāršs saldēdiens ar putukrējuma cepurīti.
Sastāvdaļa:
300 g rupjmaizes
700gūdens
100 g cukura
rozīnes
kanēlis
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsnī apgrauzdē svaigu rupjmaizi.
2. Silto maizi ieliek katliņā, aplej ar karstu ūdeni, uzliek vāciņu un atstāj uz pusstundu.
3. Pēc tam ņem sietu un caur to izberž mīksto maizi ar visu šķidrumu.
4. Kad viss ir samaisījies viendabīgā masā, pievieno cukuru, kanēli un rozīnes. Uzliek katliņu uz plīts un mazliet pavāra - vāra tik ilgi, līdz viss ir viendabīgs un rozīnes kļuvušas mīkstas.
5. Atdzesē, liek trauciņos, uzliek putukrējuma "cepuri" un pasniedz.
Recepte no grāmatas: Es Tevi mīlu. Manas māmiņas saldākās receptes.