Dzimšanas dienas kēkss

Protams, šāds kēkss ir vispiemērotākais cienasts šokolādes gardēža dzimšanas dienā, ko lai vēl saka! Dzimšanas diena ir tāds gadījums, kad cilvēkam gribas pasniegt vislabāko un patīkamāko. 375 g melnās šokolādes, manuprāt, komentārus neprasa. Ja esat vienaldzīgs pret šokolādi vai varbūt jums ir pret to alerģija, šo recepti labāk nemēģināt

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas: 

225 g miltu

300 g cukura

375 g sviesta

375 g tumšās rūgtās šokolādes (70 %)

300 g valriekstu

6 olas

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

šķipsniņa jūras sāls

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C.

Šokolādi salauž gabaliņos, liek katliņā, pievieno sviestu un izkausē uz mazas uguns.

Olas saputo ar cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu.

Riekstus ietin virtuves dvielī un ar mīklas veltni vai āmuriņu sadrupina, lai gabaliņi būtu dažādu izmēru.

Sakultajām olām pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu.

Miltus sajauc ar sāli un pakāpeniski pievieno šokolādes un olu masai.

Pieber riekstus un rūpīgi samaisa, lai mīkla būtu viendabīga.

Dziļu plāti izklāj ar cepampapīru, kas apziests ar sviestu. Uz tā vienmērīgā slānī klāj mīklu. Cep 15-20 minūtes.

Pirms pasniegšanas sagriež kvadrātiņos, pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

 

Recepte no Jūlijas Visockas grāmatas "Viens un divi - gatavs!" (Zvaigzne ABC)

 

Sastāvdaļas