Piena ķīselis ar jāņogu vai dzērveņu mērci
Ķīseli pārkaisi ar sakāpātiem riekstiem un cukuru.
Sastāvdaļas:
400 ml piena
40gcukura
20 g riekstu
30 g kartupeļu cietes
vaniļa
Pagatavošana:
1. Pusglāzē piena iejauc kartupeļu cieti. Pārējo pienu uzvāra, pievieno cukuru, uz sausas pannas apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un vaniļu. Pielej iejaukto kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra. Lej traukā, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem un cukuru.
2. Pasniedz atdzesētu ar jāņogu vai dzērveņu mērci.
3. Lai ķīselis nebūtu tik staipīgs, pusi kartupeļu cietes var aizstāt ar kviešu miltiem.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās grāmatas "Es tevi mīlu. Manas māmiņas saldākās receptes"