Biezpiena bumbiņas jeb pončiki
Sastāvdaļas
- 800 g biezpiena
- 1 glāze cukura
- 2 vai 3 glāzes miltu
- 3 olas
- 1/2 tējkarotes sodas
- nedaudz vaniļas cukura
- eļļa cepšanai
- pūdercukurs bumbiņu pārkaisīšanai
Pagatavošana
1. Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un visu samīca. Pēc tam pieber miltus un sodu. Miltu daudzumam jābūt tādam, lai mīkla būtu stingra un no tās varētu izveidot glītas bumbiņas. Veidojot bumbiņas, jāņem vērā, ka mīkla nedaudz līp pie rokām, tāpēc rokas ieteicams ieziest ar miltiem. Uz šķīvja vai dēlīša, kur tiks liktas izveidotās bumbiņas, uzkaisa miltus. Bumbiņām jābūt ne visai lielām.
2. Katliņā uzkarsē eļļu, bet jāatceras, ka tā nedrīkst vārīties. Kad eļļa pietiekami uzkarsusi, katlā liek bumbiņas.
Lai bumbiņas vienmērīgi apceptos, tās pagroza ar dakšiņu. Cep, līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.
3. Bumbiņas liek uz šķīvja (ja nav sietiņa, tad tās ērti var izņemt ar putu karoti), kas izklāts ar virtuves papīra dvieli, lai liekā eļļa sasūcas papīrā.
4. Kad bumbiņas atdzisušas, tās pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās grāmatas “Es tevi mīlu. Manas māmiņas saldākās receptes”