Ābolu krēmzupa ar rīsiem

Zupa ir sātīga, viegla un svaiga pēc garšas.

Zupai pievieno spinātus, medu, dzērvenes. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zupai pievieno spinātus, medu, dzērvenes. Autores foto

Sastāvdaļas aptuveni 4 pocijām:

2 vidēja lieluma āboli

2 ēd.k rīsi

saldēti spināti, ņēmu divas bumbiņas

1/2 glāze dzērvenes

2 ēd.k medus

2 ēd.k cukurs

svaigi rīvēts ingvers ap 1/2 tēj.k

vaniļas cukurs vai kanēlis

100 ml piens

Pagatavošana:

Katliņā liekam rīsus un spinātus, pielejam ūdeni tik, lai rīsi kārtīgi nosegti.Vāram uz mazas uguns zem vāka 10 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Ābolus nomizojam, sagriežam, liekam katliņā. Pievienojam ingveru, cukuru, vaniļas cukuru.

Turpinam vārīt uz mazas uguns zem vāka, līdz viss ir mīksts un sāk šķīst ārā.

Sablenderējam, pielejam pienu un vēl sablenderējam.

Atsevišķi sablenderējam dzērvenes ar medu.

Pasniedzam zupu karstu ar dzērveņu mērci.

Zupa ir sātīga, viegla un svaiga pēc garšas.

Ļoti aromātiska.

 

Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

Sastāvdaļas