Ābolu krēmzupa ar rīsiem
Zupa ir sātīga, viegla un svaiga pēc garšas.
Sastāvdaļas aptuveni 4 pocijām:
2 vidēja lieluma āboli
2 ēd.k rīsi
saldēti spināti, ņēmu divas bumbiņas
1/2 glāze dzērvenes
2 ēd.k medus
2 ēd.k cukurs
svaigi rīvēts ingvers ap 1/2 tēj.k
vaniļas cukurs vai kanēlis
100 ml piens
Pagatavošana:
Katliņā liekam rīsus un spinātus, pielejam ūdeni tik, lai rīsi kārtīgi nosegti.Vāram uz mazas uguns zem vāka 10 minūtes.
Ābolus nomizojam, sagriežam, liekam katliņā. Pievienojam ingveru, cukuru, vaniļas cukuru.
Turpinam vārīt uz mazas uguns zem vāka, līdz viss ir mīksts un sāk šķīst ārā.
Sablenderējam, pielejam pienu un vēl sablenderējam.
Atsevišķi sablenderējam dzērvenes ar medu.
Pasniedzam zupu karstu ar dzērveņu mērci.
Zupa ir sātīga, viegla un svaiga pēc garšas.
Ļoti aromātiska.
Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece