Mafini Saldie Marsieši
Zaļi mafini ar spinātiem un šokolādi.
Sastāvdaļas:
200 g spināti (man bija saldēti)
80 g baltā šokolāde
70 ml eļļa
1 glāze kviešu milti
1 glāze kukurūzas milti
1 olas dzeltenums
1/2 glāze cukurs
1 tēj.k vaniļas cukurs
200 ml ūdens
1 tēj.k soda
1/2 tēj.k etiķis
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Šokolādi sasmalcinām, es sarīvēju uz smalkās rīves. Ieliekam to saldētavā, kamēr gatavojam pārējo.
Miltus, sāli, cukuru, sodu, vaniļas cukuru sajaucam vienā traukā.
Citā traukā lejam ūdeni, eļļu, etiķi.
Spinātus sablenderējam, pievienojam olas dzeltenumu. Samaisām, līdz viendabīga masa.
Spinātiem pievienojam šķidro maisījumu, un pēc tam sauso maisījumu. Samaisām mīklu, līdz viendabīga, iemaisām šokolādi.
Mīkla sanāk pabieza.
Pildam formiņās, bet nedaudz mazāk kā iepildīju es, jo var gadīties, ka pāriet pāri malām.
Sanāca 14 mafīni 7 cm diametra formiņās.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī, sākumā 200 grādos 10 minūtes un pēc tam 180 grādos vēl 5-10 minūtes līdz mafīni pēc izskata sausi.
Mafīni sanāk patrekni un mitri. Man tie sausie un drupenie ne īpaši patīk.
Ārpusē no zaļās krāsas palika vien nedaudz.
Bet šķērsgriezumā loti skaisti zaļi.
Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece