Vasaras gardums: tējas vafeļu torte

Tējas vafeļu tortes recepte, kuru varēsi nesteidzīgi baudīt ar rīta kafiju vai piparmētru tēju.

Aikāgaršo publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aikāgaršo publicitātes foto

Iznākums: 5 porcijas

Nepieciešams:

Vafelēm:

• Tēja pēc izvēles – 150 ml

• Ola – 1 gab.

• Sviests – 80 g

• Milti – 185 g

• Cukurs – 2 ēdamk.

• Cepamais pulveris – 1 šķipsniņa

Krēmam:

• Ola – 1 gab.

• Svaigais krēmsiers – 350 g

• Pūdercukurs ar vaniļu – 3 ēdamk.

• Sāls – šķipsniņa

Pildījumam:

• Svaigas zemenes – 500 g

• Kazenes – 100 g

• Svaiga piparmētra – 1 sauja

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana: 

1. Pagatavo tēju, pievieno tai cukuru, ļauj atdzist. 

2. Viegli sakul olu, pievieno kausētu sviestu un tēju. 

3. Pievieno miltus un cepamo pulveri.

4. Sakarsē vafeļu pannu un cep. 

Pagatavo krēmu:

• Atdali olas baltumu no dzeltenuma un sakuļ: olas baltumu ar šķipsniņu sāls, bet dzeltenumu ar pūdercukuru. 

• Dzeltenumā iecilā krēmsieru, sajauc, pievieno baltumu.

5. Sagriez piparmētras un zemenes, taču daļu atstāj veselas, dekoram.

6. Kārto kūku:

• Uz vafeles klāj krēmu, pievieno zemenes ar piparmētrām. 

• Atkārto līdz vafeļu plāksnes ir beigušās.

7. Bagātīgi pārber ar zemenēm(vari izmantot arī kazenes vai citas ogas) un rotā ar piparmētras lapiņām.

8. Kūku liec ledusskapī vismaz uz 1–2 stundām.

 

Atceries! Izmantojot zaļo tēju, vajadzēs vairāk cukura. Pirms pievieno, pagaršo tēju, vai tā nav par sīvu.

 

 Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis 

 

Sastāvdaļas