Cepumi "Lieldienu trifeles"
Ideja Lieldienu svētku galdam.
Sastāvdaļas:
50g sviests, kas pastavējis istabas tempertūrā
2 VĀRĪTU olu dzeltenumi
3 ēd.k cukurs
vaniļas cukurs
1/3 tēj.k kurkuma, lai ir izteikta dzeltena krāsa
1 ēd.k kukurūzas vai kartupeļu ciete
1 ēd.k krējums
ap 200g milti, būtībā mīcot mīklu, manīsim precīzi
4 ēd.k kakao + 1 ēd.k pūdercukurs apviļāšanai
Pagatavošana:
Izvāram olas, kārtīgi cietas. Baltumus malā (tos neizmantosim)
Sviestu putojam ar cukuru, vaniļu un olu dzeltenumiem, līdz krēmīgai massai, pievienojam krējumu un kukurūzas cieti, kurkumu,vēl saputojam.
Beram pa daļām miltus un mīcam mīklu. Mīklai jabūt stingrai, un nav jalīp pie rokām, bet tai nav jābūt miltainai.
No mīklas veidojam nelielas bumbiņas, tad veidojam kaut ko līdzīgu konusam.
Liekam saldētavā uz 10 minūtēm.pa to laiku uzsildam cepeškrāsni ap 180 grādiem.
Cepam ap 15-20 minūtēm
Cepoties cepumi nedaudz pieplok, veidojot konusa formu tas jāņem vērā, ka izceptie vairs nebūs tik augsti kā izveidotie cepumi.
Ļaujam cepumiem padzist 15 minūtes.
Gandrīz atdzisušus cepumus apviļājam kakao/pdercukura maisījumā.
Lieldienu trifeles gatavas.
Viegli kraukšķīgi, nav cieti.....
Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece