Maigas, mutē kūstošas šokolādes bonbongas - brīvdienu saldumiņš!
Konfektes, kam ideālais nosaukums ir "Šoko bums"!
Sastāvdaļas:
1 glāze (250 ml) vārīti turku zirņi
ap 50g žāvētas aprikozes
pāris dateles
80g mandeles
50g sviests
5 ēd.k kakao (nesaldināts)
ruma esence, ja vēlas
kakao+ pūdercukurs apviļāšanai
Pagatavošana:
Aptuveni 1/3 glāzi turku zirņus iemērcam uz 12 stundām, tad tie būs uzbrieduši un izvāram gatavus.
Samaļam gaļas mašīnā vārītos turku zirņus, žāvētas aprikozes,dateles un apgrauzdētas mandeles.
Visu kopā labi izmaisām.
Katliņā liekam sviestu un kakao, izkausējam maisot.
Sviesta maisījumu pievienojam samaltajai masai, iepilinām dažas piles ruma esenci.
Samaisam viendabīgu massu.
Ieliekam ledusskapī uz 1 stundu.
Saveļam mazas šokolādes bumbiņas.
Samaisām un izsijājam kopā kakao un pūdercukuru, aptuveni 1:1
Katru šoko bumbiņu apviļājam kakao.
Paturam ledusskapī līdz pasniegšanai, jo tad tās ir visgardākās.
Ļoti gards,veselīgs našķis!
Recepti iesūtīja: Taschinka, Ideālo konfekšu un našķu recepšu konkursa dalībniece