Dzimšanas dienas kūka meitenītei. Dekorējam ar marcipāna masu!

Kopā ar savu meitiņu meklējām kūku receptes viņas četru gadu dzimšanas dienas svinībām. Un atradām pavisam skaistu! Šī ir viegli pagatavojama biezpiena kūka, un pirmo reizi dekoram izmantoju marcipāna masu. 

Izmantot marcipānu kūkas dekoram - tas ir vienkāršs un efektīgs risinājum!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmantot marcipānu kūkas dekoram - tas ir vienkāršs un efektīgs risinājum!

Kūkas pamatdomu un formas ideju aizguvām no portāla cetrassezonas.lv, taču pašu recepti papildinājām atbilstoši savai gaumei. Proti, putukrējuma torti pārveidojām superlabā biezpienkūciņā:). 

 

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

 3 olas

 250 g cukura

 300 g miltu

 

Pildījumam:

 500 ml saldā krējuma

 500 g biezpiena

 200 g cukura (vai pēc garšas)

 200 g svaigu brūkleņu, kas samaltas ar cukuru (domāju, ka derēs jebkādas ogas no saldētavas krājumiem) 

 

Dekorēšanai:

 600 g marcipāna ar cukuru (to var nopirkt jau gatavu, piemēram, veikalā "Gemoss"

 zaļā pārtikas krāsa 

 rozā pārtikas krāsa (vai dažas piles biešu sulas)

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Pamatīgi saputo olas ar cukuru un iesijā miltus; izveidojas bieza biskvīta masa. 

2. Lielo pīrāgu pannu izklāju ar cepamo papīru, izklāj tajā biskvīta mīklu – tādā izmērā, cik lielu gribēsi kūku. Liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī – 200 grādos uz apmēram 5 minūtēm. 

3. Kad biskvīts gatavs, to atdzesē. Biezo biskvītu pārgriež šķērsām uz pusēm, lai izveidotos divas kārtas. 

4. Gatavojam pildījumu – sablendē biezpienu ar cukuru un samaisa kopā ar stingrās putās sakultu saldo krējumu. 

5. Uz biskvīta pirmās kārtas smērē svaigās brūklenes, virsū klāj otru biskvīta kārtu. 

Biezpiena torte, biezpiena kūka.

6. Uz otras biskvīta kārtas krauj virsū lielo biezpiena un putukrējuma masu – ar to apziež arī malas. Kūkas formu veido kā pamatīgu kalnu. 

7. Mazam marcipāna pikucītim, no veido ziediņu, pievieno sarkanās bietītes sulu vai rozā pārtikas krāsu. Lielajā marcipāna masā rūpīgi iemīca zaļo krāsu. Marcipāna masas lielākajā daļā iemīci zaļo krāsu. 

Marcipāna rullēšana, tortes dekorēšana

8. Šī bija pirmā reize, kad kūkas dekoram izmantoju marcipānu, tāpēc satraucos, vai tas nebūs pārāk sarežģīti. Bet nav gan! Zaļo marcipānu izrullēju starp diviem pārtikas plēves gabaliem un uzklāt to kūkai man palīdzēja vīrs:) 

Kūkas dekorēšana ar marcipāna masu.

9. Kad izrullētais marcipāns uzklāts kūkai, to nolīdzina līdz pašai kūkas apakšai un lieko nogriež. 

Marcipāna masas izmantošana.

10. No atgriezumiem veido tievas čūskiņas, ko savij garā bizītē, ko apvij ap kūciņu. Kūkas viducī liek rozīti.  Torti gatavoju iepriekšējā vakarā, lai pa nakti ledusskapī sasūcas. 

Dzimšanas dienas kūka.

Lai skaisti un gardi!

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja

 

Sastāvdaļas