Trifeles (no pupiņām ar mandeļu piesitienu)
Mutē kūstošas šokolādes konfektes, gards našķis pie kafijas.
Šī būs tā recepte, ko daudziem labāk sākumā nogaršot, un tik tad uzzināt kas sastāvā.
Ir cilvēki, kurus šādas sastāvdaļas biedē, bet nezinātājs pat nenojautīs, no kā tika gatavotas šīs skaistās, kārdinošās konfektes.
Sastāvdaļas:
1 glāze vārītas pupiņas (250ml ) man bija baltās, bet derēs arī citas
4 ēd.k cukurs vai arī žāvētie augļi. Es izmantoju žāvētos augļus - 2 aprikozes, 2 žāvētās plūmes, 2 dateles un pāris rozīnes.Tik pat labi var ņemt viena veida žāvējumus, vai tos, kas garšo
2 ēd.k sviests
3 ēd.k kakao
50g mandeles vai citi rieksti
kakao apviļāšanai
Pagatavošana:
Vārītās pupiņas samaļam gaļas mašīnā vai sablenderējam.
Ja izmantojam žāvētos augļus, tad samaļam kopā ar pupiņām.
Sviestu liekam mazā katliņā un karsējam kopā ar kakao. Ja neliekam žāvējumus, bet cukuru, tad iemaisām sviestā to, lai cukurs izkūst.
Samaltajās pupiņās iemaisam atdzisušu, izkausētu sviestu.
Apgrauzdējam mandeles un sablenderējam.
Iemaisam mandeles pupiņu massā.
Nogaršojam vai pietiekami salds, vai pietiekami kakao. Šeit vēl varam visu pievienot, kas šķiet par maz.
Masa ir maiga, bieza, mīksta, bet labi tur formu.
Veidojam konfektēm formu un apviļājam kakao.
Pēc tam liekam ledusskapī uz kādu stundinu, lai savelkas un nedaudz sacietē.
Burvīgas konfektes.
Pagatavojiet un pacienājiet ciemiņus, un tik pēc tam atklājiet šo noslēpumu.
Man sanāca 24 trifeles.
Recepti iesūtīja: Taschinka, Ideālo konfekšu un našķu recepšu konkursa dalībniece