Spāņu deserts "Leche frita" jeb cepts piens

Vienkārši pagatavojams, ļoti neparasts un gards deserts - maigs un krēmīgs.

Desertu pasniedz ar ķīseli vai ievārījumu.

FOTO: Shutterstock.com

Desertu pasniedz ar ķīseli vai ievārījumu.

Sastāvdaļas 6 pocijām:

3 olas

250 ml piens

4 ēd.k kukurūzas ciete

4-6 ēd.k cukurs

vaniļas cukurs vai kanēlis, vai kāda cita veida aromāts

rīvmaize, milti apviļāšanai

ievārījums vai ķīselis pasniegšanai

 

Pagatavošana:

1 olu sadalam baltumu un dzeltenumu atsevišķi. Baltums iet malā, tas būs panēšanai.

Dzeltenumu un divas olas iesitam traukā, katliņā iemaisām cukuru un kartupeļu cieti. Maisām ar putojamo slotiņu, līdz viendabīga masa bez kunkuļiem.

Viegli uzsildam pienu, iemaisām olu masā, lai viendabīgs šķidrums. Pievienojam garšvielu, es liku vaniļas cukuru.

Liekam katliņu uz mazas uguns, un nepārtraukti maisot, karsējam ap 10 minūtēm, līdz masa sabiezē un savelkas vienā kamolā.

Liekam šo masu trauciņā, kur ieklāta pārtikas plēve, izlīdzinām un ļaujam atdzist.

Kad pilnībā atdzisa, varam viegli izņemt no formas.

Liekam desertu uz miltainas virsmas, sagriežam porcijās.

Reklāma
Reklāma

Katru gabaliņu apviļājam miltos.

Ņemam atlikto olas baltumu, un viegli sakuļam ar dakšiņu. Iemērcam tajā desertu un tad apviļājam rīvmaizē.

Sagatavojam visus deserta gabaliņus.

Vāram labi sakarsētā eļļā vienu minūti.

Liekam uz papīra, lai liekā eļļa notek.

Pasniedzam vēl siltu ar ķīseli vai ievārījumu, bet tikpat labi var pasniegt, ar ko sirds kāro.

Ļoti vienkārši pagatavojams, ļoti neparasts un gards deserts.

Maigs, krēmīgs.

 

 Recepti iesūtīja: TaschinkaIdeālo konfekšu un našķu recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas