Biezpiena - mandeļu Lieldienu saulainā pasha (gatavošana pa soļiem)
Pasha ir ļoti mīksta, maiga, krēmīga.
Sastāvdaļas:
400g biezpiens
100g sviests
100g svaigais siers
100g skābais krējums
2 olas
4 ēd.k cukurs
pāris tēj.k vaniļas cukurs
100g mandeles
1/2 tēj.k kurkuma
sauja žāvētas aprikozes
DEKORĒŠANAI:
mandeļu skaidiņas
šokolāde
dzērveņu želeja
apelsīna daiviņas
Pagatavošana:
Olas sakuļam ar skābo krējumu un cukuru, iemaisām kurkumu. Maisām ar putojamo slotiņu, ne ar mikseri.
Smalki sagriežam žāvētās aprikozes, iemaisām masā.
Liekam uz uguns un nepārtraukti maisot, karsējam uz nelielas uguns, gaidam, līdz sāk biezēt.
Masa sabiezē biezā krēmā. Ļaujam tai pilnība atdzist.
Biezpienu sablenderējam kopā ar mīkstu sviestu un svaigo sieru. Sviestu nekausējam, bet paturam pāris stundas istabas tempertūrā.
Mandeles apgrauzdējam, atdzesējam un sablenderējam.
Biezpiena masā iemaisām mandeles.
Saputojam kopā biezpiena masu ar vārīto olu massu un vaniļas cukuru, nogaršojam vai pietiekami salda.
Traukā (manā gadījumā puķupodā, jo tam apakšā ir caurumiņi, lai sūkalas tecētu ārā) liekam marli, kas salocīta divās kārtās, iekšs marles biezpiena masu.
Pārlokam pāri marles malas, piespiežam masu.
Puķu podu liekam trauciņā, jo tecēs ārā nedaudz sūkalas.
Uz masas liekam kaut ko smagu.
Turam aukstumā ap 12 stundām.
Izņemam no trauka gatavo pashu.
Uzmanīgi noņemam marli.
Lūk, skaista, saulaina Lieldienu pasha gandrīz gatava.
Tālāk piestrādāsim pie vizuālā...
Apkārt aplejam želeju.
Izkausējam šokolādi un aplejam ar to pashu.
Apberam ar mandeļu skaidiņām...
No divām apelsīna šķēlītēm uzliku kaut ko līdzīgu taurentiņam....aplēju ar šokolādi un uzbēru cukura graudiņus.
Pasha ir ļoti mīksta, maiga, krēmīga, attiecīgi to skaisti šķēlītēs sagriezt nebūs iespējams.
Bet tieši tā krēmīgā garša šajā visā ir tieši super.....
Recepti iesūtīja: Taschinka