Kefīra krēms ar kivi mērci
Kivi ir spēcīga, pat asa, garša, tāpēc mērcei der visi maigie augļi – persiku kompota vietā vari izmantot ābolu vai bumbieru kompotu ar visu sīrupu, ābolu biezeni, banānus. Izmantojot banānus vai ābolu biezeni, vajadzīgo konsistenci mērcei var panākt, pielejot nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens.
10 porcijas
Sastāvdaļas:
Krēmam
½ l kefīra
½ l saldā krējuma
10 ēdk. cukura
2 paciņas vaniļas cukura
1 citrons, miziņa un sula
30 g želatīna
Mērcei
8 kivi
1 bundža persiku kompota
1–2 paciņas vaniļas cukura
cukurs, pēc garšas
Pagatavošana:
1. Želatīnu iejauc mazā ūdenī, atstāj uzbriest un pēc tam izšķīdini karsta ūdens peldē.
2. Bļodā sajauc kefīru, cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu un miziņu. Iemaisi izšķīdināto želatīnu.
3. Saputo saldo krējumu un iecilā kefīra masā. Liec ledusskapī sastingt.
4. Nomizotus kivi sagriez gabalos, pievieno persiku kompotu (ar visu sīrupu), vaniļas cukuru un sablenderē. Pievieno cukuru pēc garšas, maisi, kamēr cukurs izšķīdis.
Padoms: ja kefīrs ir ļoti auksts, iespējams, želatīns saraus masu kunkuļos. Neuztraucies, bļodu ar kefīra masu ievieto karsta ūdens peldē un ar putojamo slotiņu maisi, līdz masa atkal ir viendabīga.
Pusdienotāju klubiņa yummy vadītājas Daigas Klipas garšīgā ideja
Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2012/aprīlis