Ķirbja sēklu un rozīņu cepumi
Izmanto rapšu eļļu! Pateicoties savām vērtīgajām īpašībām, rapšu eļļa tiek dēvēta par ziemeļu olīveļļu.
Sastāvdaļas:
100 grami miltu,
sauja rozīņu,
sauja lazdu riekstu,
sauja ķirbju sēklu,
200 gramu cukura,
100 gramu rapšu eļļas,
1 tējkarote kanēļa,
1 tējkarote cepamā pulvera,
70 gramu auzu pārslu,
sāls.
Gatavošana:
Ņem divas bļodas. Vienā samaisi visas sausās sastāvdaļas, savukārt otrā mitrās. Tad abas savieno un maisi, līdz izveidojas cepumu mīklas masa. Ļauj tai pāris stundu pastāvēt ledusskapī. Pēc tam ieklāj pannā cepampapīru un ar ēdamkaroti veido cepumus vēlamajā formā un lielumā. Cep 180 grādos – pēc 15 minūtēm cepumi būs gatavi!
Recepti iesaka: pavārs Mārtiņš Sirmais