Graudu pārslu cepumi ar žāvētajiem augļiem
Šim veselīgajam našķim var izmantot dažādu graudu pārslas – pierastās auzu vai, piemēram, 3 graudu, vai arī jaukt tās visas kopā. Arī žāvētos augļus izvēlies tādus, kādi tev tīk visvairāk, vai arī miksē: derēs aprikozes, rozīnes, dzērvenes. Un vēl – cepumi būs garšīgi arī tad, ja brūnā cukura vietā lietosi parasto balto.
20 cepumu
1 stunda pagatavošanai
Sastāvdaļas:
350 g graudu pārslas
250 g žāvētu augļu, pēc izvēles
100 g sviesta, mīksta
200 g brūnā cukura
2 olas, sakultas
100 g miltu
1/2 tējk. sāls
1 tējk. cepamā pulvera
4–5 ēdk. sezama sēklu vai kapātu riekstu, piemēram, mandeļu
Gatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ja ir laiks, graudu pārslas apgrauzdē uz pannas, ja nav, vari cept neapgrauzdētas.
2. Saputo sviestu ar cukuru, kamēr cukurs izkusis un masa ir gaiša un viendabīga. Ieputo masā olas.
3. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri, izsijā un iemaisi sviesta masā. Visbeidzot iejauc masā žāvētos augļus un riekstus.
4. Masu sadali 20 daļās, katru savel nelielā bumbiņā. Ieklāj cepamplātē cepampapīru, atstatu izkārto 10 bumbiņas un viegli paplacini tās; gatavajam cepumam jābūt aptuveni 8 cm diametrā. Cep 15 līdz 20 minūtes, kamēr zeltaini brūni.
Māca Daiga Klipa, pusdienotāju klubiņa yummy vadītāja
Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2013/aprīlis