Klasiskie bezē - svētku galdam

Bezē mīklai noteikti pievieno skābumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

4 atdzesēti olu baltumi

240 g pūdercukura

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

2 tējkarotes vīna etiķa

šķipsniņa jūras sāls

 

Gatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 °C.

Olu baltumus saputo ar sāli stingrās putās, pievieno vaniļas ekstraktu. Nepārtraucot putot, pakāpeniski, pa vienai karotei, pievieno pūdercukuru, tad pielej etiķi.

Reklāma
Reklāma

Plāti izklāj ar cepampapīru. Ar lielu karoti olbaltumu masu liek uz plāts, veidojot "mākonīšus", atstājot vietu starp cepumiem.

Cepeškrāsns temperatūru pazemina līdz 100 °C un cep 1,5-2 stundas.

 

Es nezināju, ka bezē mīklai noteikti jāpievieno skābums, lai tie nesaplaktu. Šo noslēpumu man atklāja kāda draudzene Anglijā. Reizumis pavāri noklusē šo tik svarīgo detaļu - varbūt nevēlas, lai vēl kādam izdotos bezē, vai arī vienkārši aizmirst, taču šāda aizmāršība nav piedodama. Gatavojot bezē, noteikti pievienojiet vīna etiķi! Vēl labāk - aveņu vai vaniļas etiķi.

 

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"

 

Sastāvdaļas