Kaltēto augļu ķīselis
Ātri, vienkārši, kā bērnībā.
Sastāvdaļas:
250 g kaltētu augļu (melnās plūmes, aprikozes, āboli, rozīnes, bumbieri u. c.),
1l ūdens,
ēdamkarote cukura,
50-60 g kartupeļu cietes,
600 ml piena
Gatavošana:
Kaltētos augļus noskalo, aplej ar ūdeni un atstāj dažas stundas, lai uzbriest. Tad pieber cukuru un uzvāra, turpina vārīt, līdz augļi mīksti.
Kartupeļu cieti izšķīdina ūdenī, pievieno uzvārītajiem augļiem, samaisa un vēlreiz uzvāra.
Ķīseli salej porciju šķīvjos, pārkaisa ar cukuru un atdzesē. Glāzē pasniedz pienu.
Vārot var pievienot arī citrona miziņu.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"