Ātrā šokolādes kūka - brīvdienu saldumiņš
Lūk, brīnišķīga kūka, turklāt nav nepieciešams rosīties pie plīts: sajauc, ieliek ledusskapī un bauda!
Sastāvdaļas:
225 g biskvīta cepumu
140 g tumšās šokolādes
115 g sviesta
30 g cukura
50 ml piena
50 g rozīņu vai citu žāvētu augļu
30 g kakao
1/4 tējkarotes malta ingvera
Gatavošana:
Cepumus smalki sadrupina.
Sviestu izkausē kopā ar cukuru un pienu.
Pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, kakao, ingveru un, kad šokolāde izkususi, pusi cepumu. Rūpīgi samaisa.
Pievieno rozīnes, atlikušos cepumus. Masu liek veidnē un viegli piespiež. Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 2 stundām atstāj ledusskapī.
Ja vēlas, kūku var gatavot divkrāsainu. Tādā gadījumā kakao ar šokolādi pievieno tikai daļai masas.
Šokolādes pielūdzējiem pienāk grūti laiki, kad ārā kļūst karsti. Tiem, kam garšo šokolādes kūkas, nākas iztikt ar šokolādes gabaliņu. Lūk, brīnišķīga kūka, turklāt nav nepieciešams rosīties pie plīts: sajauc, ieliek ledusskapī un bauda.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"