Ātrā šokolādes kūka - brīvdienu saldumiņš

Lūk, brīnišķīga kūka, turklāt nav nepieciešams rosīties pie plīts: sajauc, ieliek ledusskapī un bauda!

Viens un divi - gatavs!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viens un divi - gatavs!

Sastāvdaļas:

225 g biskvīta cepumu

140 g tumšās šokolādes

115 g sviesta

30 g cukura

50 ml piena

50 g rozīņu vai citu žāvētu augļu

30 g kakao

1/4 tējkarotes malta ingvera

 

Gatavošana:

Cepumus smalki sadrupina.

Reklāma
Reklāma

Sviestu izkausē kopā ar cukuru un pienu.

Pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, kakao, ingveru un, kad šokolāde izkususi, pusi cepumu. Rūpīgi samaisa.

Pievieno rozīnes, atlikušos cepumus. Masu liek veidnē un viegli piespiež. Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 2 stundām atstāj ledusskapī.

Ja vēlas, kūku var gatavot divkrāsainu. Tādā gadījumā kakao ar šokolādi pievieno tikai daļai masas.

 

Šokolādes pielūdzējiem pienāk grūti laiki, kad ārā kļūst karsti. Tiem, kam garšo šokolādes kūkas, nākas iztikt ar šokolādes gabaliņu. Lūk, brīnišķīga kūka, turklāt nav nepieciešams rosīties pie plīts: sajauc, ieliek ledusskapī un bauda.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"

 

Sastāvdaļas