Ātrā (un izcilā) zemeņu kūka
Šķiet, ka cepumu-biezpiena kūka ar zemenēm ir tā, kas nekad nepievils! Turklāt – to pagatavot var ļoooti veikli.
Sastāvdaļas:
3 paciņas biskvīta cepumu (piem., “Selga”)
1 kg biezpiena
400 ml saldā krējuma
Nedaudz piena cepumu samērcēšanai
0,5 kg svaigu zemeņu
1 glāze cukura (var arī vairāk vai mazāk – pēc garšas un vēlmēm)
Nedaudz vaniļas cukura
Gatavošana:
1. Uzputo putukrējumu un rūpīgi sajauc kopā ar biezpienu un cukuru, un vaniļas cukuru;
2. Katru cepumu iemērc pienā un kārto uz paplātes;
3. Starp cepumu kārtām ieklāj pamatīgu devu biezpiena un putukrējuma masas;
4. Uz vidējās biezpiena kārtas ieklāju plānu kārtiņu ar cukuru sakultas zemenes, taču noteikti var izklāt arī zemeņu šķēles;
5. Arī uz virsējās kārtas klāj biezpiena-putukrējuma masu, kurā bagātīgi sasprauž zemeņu daiviņas;
6. Liek ledusskapī uz vairākām stundām un – ēdam gardu muti!
P.S. Dekoram var izmantot arī svaigu piparmētru lapiņas – ar zemenēm tās kopā sader lieliski! Otra svarīgā piezīme – kūkas rezultāts būs izcils pie nosacījuma, ka izvēlēsies tikai vissvaigākos un labākos produktus.
Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja