Veldzējoši! Zemeņu un šampanieša granita
Tieši tas, kas nepieciešams karstā brīvdienā! Šo gardo desertu pasniedz nelielās, atdzesētās glāzēs. Šampanieti var aizstāt ar ļoti sausu dzirkstošo vīnu.
Recepte paredzēta 12 porcijām. Pagatavošanas laiks - 20 minūtes, bet līdz deserta atdzesēšanas vēlams nogaidīt 4-5 stundas.
Zemeņu un šampanieša granitas pagatavošanai būs nepieciešams:
-450 gramus šķēlītēs sagrieztu zemeņu
-300 gramu pūdercukura
-750 mililitru (1 standarta lieluma pudele) atdzesēta, sausa šampanieša
-piparmētru lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana
1.Dažas šķēlītes zemeņu paglabā rotāšanai. Pārējās ieber bļodā un uzber pūdercukuru. Uz stundu novieto ledusskapī.
2.Zemeņu maisījumu sakuļ. Iemaisa šampanieti.
3.Pilda aukstumizturīgā traukā un uz stundu novieto saldētavā. Ar dakšiņu vai rokas blenderi sasmalcina.
4.Ja izmanto saldējuma mašīnu, pilda tajā un turpina gatavot saskaņā ar ražotāja norādēm.
5.Granitu vēlreiz uz 30 minūtēm ievieto saldētavā, pēc tam atkal ar dakšiņu sadrupina. Atkārto vēl vairākas reizes, līdz izveidojas stingri ledus kristāli.
6.Granitu pilda nelielās stikla glāzēs. pirms pasniegšanas izrotā ar zemeņu šķēlītēm un piparmētru lapiņām.
Recepte no Mikelas Neri sagatavotās grāmatas "Uzkodas gardai un veselīgai maltītei" (izdevējs - Jāņa Rozes apgāds).