Siera kūka ar vasaras ogām. Gatavošana pa soļiem
Siera kūka, kas bagātīgi rotāta ar vasaras ogām, ir izcils dārza svētku saldēdiens! Un gatavošana nebūt nav tik sarežģīta, kā varbūt šķiet.
Sastāvdaļas
Pamatne:
2 paciņas Selgas cepumi
80-100g sviests (istabas temp.)
Siera masa:
600g siers Mascarpone vai Philadelfia
6 olas (3 veselas + 3 dzeltenumi)
100g cukurs
vaniļas cukurs
citrona vai apelsīna miziņa
Glazūra:
70g sk.krējums
2 ēd.k. cukurs
Dekorēšanai:
Svaigas ogas vai
Augļi vai
Rieksti (brīva izvēle)
Variācijas:
Šajā receptē krējumsiers "Philadephia" ir pat populārāks kā "Mascarpone". Esmu jaukusi kopā pat 3 veida svaigos sierus: Mascarpone + Kārums + Philadelfia, rezultāts lielisks!
Siera masu vari uzlabot ar saviem papildinājumiem, piemēram, rumā izmērcētas rozīnes, svaigas ogas. Vai arī papildināt ar ievārījumu starp kārtām.
Gatavošana:
1) Cepumus saberž drupačās un sadrupina ar sviestu.
Es cepumus sasmalcinu blenderī.
Sviestu pirms gatavošanas iesaku paturēt istabas temberatūrā, lai ir pamīksts.
Lai sajauktu cepumus ar sviestu, es daru šādi: cepumu drupaču traukā, iegriež sviestu. Ar pirkstu galiem drupina tos kopā ar cepumiem, nemīcot. Rezultātā sanāk mitras cepuma drupačas.
2) Tortes formu vienmērīgi izklāj ar cepuma drupačām. Stingri piespiež pie pamatnes.
3) Olām un olu dzeltenumiem, pievieno cukuru, nedaudz vaniļas cukuru un ierīvē citrona vai apelsīna miziņu. Visu saputo, līdz cukurs izkusis.
4) Olu masā iemaisa svaigo sieru.
5) Gatavo masu lej tortes formā uz pamatnes.
6) Liek 180C sakarsētā cepeškrāsnī uz ~40.min.
7) Pagatavo glazūru: skābo krējumu samaisa ar cukuru.
8) Pēc ~40.min. cepšanās torti pārlej ar glazūru un ļauj cepties vēl ~10.min.
9) Zeltaini brūnu ņem ārā un atstāj formā atdzist. Atdzisušu izņem no formas un dekorē pēc patikšanas – ar sezonas ogām, riekstiem, augļiem.
Kūka labāk garšos nākamājā dienā, kad visas garšas būs sadraudzējušās! :)
Lai izdodas un labi garšo!
Autore: Baiba Liepiņa