Gatavojam mājās saldējumu! Plombīra pamatrecepte
Vasara (un atvaļinājums) ir īstais laiks, kad gatavot saldējumu mājās. Tici droši – pagatavot saldējumu pašam NAV grūti, toties – cik tas ir gards un īpašs! Sava saldējuma recepti ģimenes portālam Mammamuntetiem.lv atklāj vasaras restorāna “Vējš vītolos” šefpavārs Ivo Lamberts.
Sastāvdaļas:
6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)
1 litrs saldā krējuma
10 ēdamkarotes cukura
130 g iebiezinātā piena ar cukuru
11 FOTO
Saldējuma gatavošana pa soļiem
+ 7
Skatīt visus
Saldējuma gatavošana:
- Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Dzeltenumam pievieno 6 ēdamkarotes cukura. Pamatīgi sakuļ, līdz dzeltenums kļūst gaišs (īsts gogelmogel!).
- Saldo krējumu sakuļ ar 4 ēdamkarotēm cukura. Svarīgi – visiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā. Pavārs rekomendē visu kult ar rokām, nevis ar mikseri – ar rokām gatavots noteikti būs gardāk!
- Putukrējumam pievieno sakultos olu dzeltenumus, rūpīgi sakuļ.
- Masai pievieno 130 g iebiezinātā piena ar cukuru – iebiezinātais piens ir lielisks veids, kā nodrošināt, lai saldējums saldētavā nepārvēršas pārslās, bet īstā saldējumā!
- Masu rūpīgi sakuļ. Ja vēlas plombīra saldējumu, traukam pārklāj pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Ik pēc stundas saldējumu rūpīgi samaisa. Ja vēlas, saldējumam pievieno dažādus gardumus – šokolādi, ogas.
IDEJA! Saldējuma pamatreceptei vari pievienot sev vēlamos augļus, riekstus u.c. sastāvdaļas, lai daudzveidotu saldējuma garšu. Izmēģini Mohito saldējumu!